BLOGG

Juleforberedelser – Stress eller en plan med gode følelser? Det er ditt valg

Det er desember og starten på julemåneden. I mange år har det vært en måned med mye stress og mas og dårlig samvittighet for alt jeg ikke rekker. Nå er det slutt. I år har jeg bestemt meg for å følge en plan slik at jeg kan nyte dagene frem til julaften.  Listen over alt som skal gjøres er skrevet og ønskelisten fra familien er klar. I år skaffes gavene via netthandelen og fraktes hjem. Hvorfor har jeg ikke tenkt på det før?      Nå som barna er store og har skaffet egen familie skal jeg nyte førjusstemningen med barnebarnslatter og spente blikk til alt nytt som skjer. Jeg skal bli som dem. Se verden med barnebarns øyne. Se alt som om det var for første gang. Jeg skal kjenne på følelsene som kommer i kroppen over det jeg ser, hører og føler. Tørre å gå inn i hver følelse som dukker opp for å hente informasjon. Hva vil de ulike følelsene fortelle meg? Når jeg, med åpenhet, aksept og uten å dømme meg selv, tar mer fokus på følelsene og registrerer hva som skjer av fysiske reaksjoner i kroppen, blir det lettere å ta valg om jeg vil ha det slik eller ikke.

Forskning viser til at tankene distanserer deg fra dine følelser. Det var tankene om alt jeg skulle/burde ha gjort som skapte mitt stress. Som gjorde at jeg fikk vondt i hodet, ble kortpustet, urolig og med skulderene anspent opp til ørene. Hvis jeg ikke kjenner mine følelser, påvirker det mine opplevelser og min atferd på en negativ måte.  Det gode er at med trening kan jeg bli mer bevisst mine følelser. Altså må jeg jobbe først med følelsene og deretter tenke på det. Jeg gleder meg til juleforberedelsen!  Lykke til med ditt valg.

Det er fredag og snart helg (25.11.16)

Det er fredag og snart helg. Hva med å gjøre noe du virkelig liker og som gir deg energi eller ro?
Hverdagen er full av fokus og prestasjoner. Nå kan du ta deg tid til å lade batteriene alene eller sammen med familie eller venner. Gjør noe du har lengtet etter lenge, noe som er viktig for deg.

Kjenn etter hvor godt det gjør bare å tenke på det – Så ta action og la denne helgen bli DIN helg.

Velkommen til min nye hjemmeside

Endelig tar jeg utfordringen for å bli mer synlig i markedet. Hindre er de skremmende tingene jeg ser når jeg flytter blikket vekk fra målet. Målet er å bli en mer synlig mental trener og karriererådgiver. Takk til alle som har gitt meg gode råd og pushet meg. Spesiell takk til Cecilie Ystenes, gründer og partner i Raw Trening as.

Takk til Thea Snilsberg Søfting som har hjulpet til med å få laget hjemmesiden.